Familierafting i Ottaelva

Familierafting på Ottaelva

Publisert 04.08.2017

Endelig var dagen kommet da vi skulle prøve oss på familierafting.  Vi hadde booket raftingen hos Gorafting.no som er ett av 3 raftingsentre som ligger i Heidal, med dagstur i Sjoa som hovedattraksjon. Mens aldersgrensen på rafting i Sjoa er 15 år (du må fylle 15 iløpet av året du rafter), er det 7 års aldergrense for familierafting, som foregår i den roligere Ottaelva.

Jeg har raftet i Sjoa selv et par ganger tidligere og tenkte at det antakelig ville bli en smule kjedelig med familierafting, men det skulle vise seg å være en fornøyelig opplevelse, og det ikke bare for de små.

Raftebåt i bølger

Morsomt og akkurat passe mye action på familierafting

Påkledning er viktig

Vi møtte opp på Gorafting.no noen minutter før turen skulle begynne. Det hele begynte med en gjennomgang av påkledningen, du får våtdrakt, våtsko, redningsvest og hjelm.  Under våtdrakta lønner det seg å ha ull- eller superundertøy og ullsokker.  Dette hjelper deg med å holde varmen når du blir våt.  Deretter var det skifting i garderoben og busstur til Ottaelva.

Fremme ved startpunktet fikk vi en sikkerhetsgjennomgang, med hva man skal gjøre og ikke gjøre i forskjellige scenarioer.  Trygge på at dette ville ende godt, ble vi delt inn i grupper og gikk i  båtene.

Flinke guider

Vår guide ble Stein Erik, eller Gaus som han blir kalt, som også eier og driver Gorafting.no sammen med kona Kristin.  Det ble en fornøyelig affære, med en fin blanding moro og fakta om elva og området rundt, etterhvert som vi  padlet oss i retning Otta by.

Det i begynnelsen noe skeptiske ansiktsuttrykket til husets tiåring forsvant med de første strykene, og ble byttet ut med tilfredse smil og begeistring over bølgenes herjinger!

Utfordrende og morsomt

I tillegg til en flott naturopplevelse, for det er artig og annerledes å se landskapet og fjellene rundt fra elva, er det også masse moro på familierafting. Ungene får utfordre seg selv med blant annet å hoppe i elva både fra båt og fra klipper langs elvebredden.  Å ligge i vannet ved siden av båten og flyte med var gøy, og å balansere langs kanten på båten var en spennende utfordring for de som turte, i de rolige elvepartiene.

Gøy og hoppe i elva!

Tilbake på basen var det godt med en varm dusj, før vi fikk kaffe eller saft og kake. Her fikk vi og fikk se bilder fra turen, tatt av Gorafting`s blide og kajakkpadlende fotograf.

Om vi kan anbefale familierafting? Helt klart!  Var dommen fra tiåringen som umiddelbart etter turen var helt klar på at dette hadde han lyst til å gjøre igjen!  Jeg syntes også det var en artig opplevelse, noen morsomme stryk var det, og det var gøy å se at ungene ombord virkelig koste seg og hadde en morsom opplevelse tilpasset dem!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.