nordre-ekre-kalven-seter-peisen

Kalven Seter

Publisert 08.05.2017

Lyst på en god kopp kaffe, en skikkelig rømmevaffel og en god dose norsk seterkultur sa du?  Da bør du ta turen til Kalven seter!

Besøk kalven seter

I sørenden av Lemonsjøen og Sjodalen, like ved rv. 51 (Valdresflyvegen) i Vågå kommune, ligger Kalven Seter og Kaffebar. Seteranlegget består i dag  av åtte hus fra 1800- og 1900-tallet.  To seterhus, ett ystehus, en låve, to fjøs, en stall og en utedo er restaurert tilbake til opprinnelig stand på autentisk vis med riktige materialer, gamle arbeidsteknikker og originale arkitektoniske løsninger.  Mange av husene var i svært dårlig forfatning da nåværende eier tok over setra i 2001, og arbeidet med restaureringen har vært både kostbart og tidkrevende.

Kaffebar

nordre-ekre-kalven-seter-vaffel

Cappuccino fra baristabudeia og nystekt rømmevaffel med god rømme og syltetøy på Kalven Seter.

Hovedattraksjonen på Kalven er nok allikevel en utrolig kul kaffebar i ett av seterhusene. Her serverer baristabudeia Anne-Mari Sandvær deg nykverna og nytrakta svart kaffe, eller melkebaserte espressodrikker av alle slag. Rømmevaflene hennes er nystekte, store og fristende. De serveres med syltetøy og rømme, og er også verdt en tur i seg selv!  Herlighetene kan nytes inne ved peisen i det koselige seterhuset fra 1933, eller tas med ut i solveggen på solfyllte sommer og vinterdager.

Aktiviteter

På Kalven seter er det er også ulike aktiviteter på setertunet, særlig om sommeren. I tillegg til tradisjonelle aktiviteter som hestesko- og melkespannkasting, har Kalven også bygget ulike lekeapparater inspirert av Energi-kampen på tv, som ble spilt inn i nærheten. Gøy både for voksne og barn!

Nordre Ekre ved peisen på Kalven seter

Det smaker ekstra godt med varm sjokolade og rømmevaffel på Kalven etter en lang skitur!

Vinterstid kan du komme på det årlige julemarkedet. Gjennom vinteren kan du også bokstavelig talt «ski-in» på tunet. Skiløypa går rett forbi kaffebaren på Kalven seter og fortsetter langt avgårde her ved foten av Jotunheimen…

 

 

#kaffe#utflukt


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.