meskebrød

Oppskrift meskebrød

Publisert 14.08.2017

Maske er rester fra ølproduksjon, den avsilte masken er avsilt maltkorn som blir brukt i bryggingen.  Etter avsilingen inneholder masken fremdeles næringsrike proteiner og karbohydrater, noe som gjør at det ofte benyttes til dyrefor. Men den er også god til baking, blant annet til meskebrød.

På Dovre holder Hubertus Bryggeri til på gamle Skeievoll skole. Her har gymsalen blitt forvandlet til bryggeri, og det brygges en rekke forskjellige ølsorter, med navn som Rektor, Peddel, Jålbukk og Raudøl.  Og det er masken fra Raudølproduksjon som jeg har fått kloa i, for å lage mitt langsomme meskebrød.

Hubertus i aksjon på Skeievoll Skole

Hubertus i aksjon på Skeievoll Skole

 

Oppskrift meskebrød

Deig:
45 g surdeig (evt fersk gjær tilsvarende 1,5 ert)
225 g vann 24 grader
160 g sammalt fin hvete
130 g sammalt grov rug
75 g lys byggmask
75 g mørk byggmask
5 g saltTil utbaking:
1 del sammalt fin hvete
1 del sammalt grov rug


meskebrød, ingredienser
Bland og rør sammen alle ingrediensene til deigen i en bolle. Dekk til med plast og la det stå på et lunt sted i 8 – 10 timer.

meskebrød
Del deigen i 8 biter og form de til små boller. Kjevle ut til en 1 mm tynn rund leiv, med en blanding av sammalt fin hvete og grov rug. Snu og ha på mer mel underveis i kjevlingen. Trim kantene litt med et pizzahjul og stikk ut et hull i midten. Utkjevlet meskebrød
Ta vare på deigrestene og kjevle ut et «resteknekkebrød» av dette til slutt.

Steike på 200 grader i ca 10 – 12 minutter.

Stabel med Meskebrød

Stabel med ferdige meskebrød.

I restauranten liker vi å servere meskebrødet sammen med en god spekeskinke, litt olivenolje og en kremet ferskost.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.