Brunostis

Publisert 21.01.2017

Brunostis, eller raudostis som vi sier, lager vi på den knallgode Heidalsosten fra Heidal ysteri.

Brunostis kan være litt vanskelig å få til, ofte er smakene ubalansert, kanskje for mild, eller for kraftig,  men denne oppskriften er kraftig nok, men ikke for kraftig.   I tillegg er dette en hjemmelagd is som er smidig og enkel å kule opp!  Kommer du på besøk i restauranten vår en sensommerdag er det godt mulig du får denne servert, for eksempel til en mousse på store saftige solbær fra hagen, som på bildet.

 

Ingredienser:

2,5 dl kremfløte
2,5 dl H- melk
1/2 vaniljestang
60 g glukose
1 klype salt
200 g revet Heidalsost
4 eggeplommer
100 g sukker

 

Slik lager du brunostis:

Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene, kok både frø og vaniljestang opp med melk, fløte, glukose og salt. La den trekke 20-30 minutter, og kok opp igjen. Ta ut vaniljestangen, ha i den revne Heidalsosten og kjør blandingen glatt med en stavmixer.

Imens pisker du eggedosis av sukkeret og eggeplommene, og sper forsiktig med den varme brunostblandingen.  Ha over i en tykkbunnet kjele, og varm til 81 grader under omrøring, sil over i en kald bolle. Avkjøl, gjerne i isvann.  Når is-smeten er kjøleskapskald kan den kjøres i ismaskin, men isen blir best om smeten først får stå i kjøleskapet over natten.

Revet Heidalsost til Brunostis

Revet Heidalsost til brunostisen (foto: Kjersti Veel Krauss)

 

Hvis ikke den lokale butikken har Heidalsost, kan du bestille den i nettbutikken til Heidal ysteri.

 

 

#brunost#heidal ysteri#heidalsost#hjemmelaget is#iskrem#raudost


En kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.