Troll i Hunderfossen -Topp 5 barnevennlige aktiviteter i Gudbrandsdalen

Topp 5 barnevennlige aktiviteter i Gudbrandsdalen

Publisert 17.05.2017

Her er våre topp 5 barnevennlige aktiviteter i Gudbrandsdalen!
Vi har ikke våget oss på å rangere dem, men kanskje du tør? Legg gjerne igjen din rangering (og  tillegg til listen) i kommentarfeltet under!

Hunderfossen Familiepark
Hunderforssen med eventyrslottet -Topp 5 barnevennlige aktiviteter i Gudbrandsdalen

Hunderfossen familiepark ligger på Fåberg, ca. 1 t og 10 min. å kjøre fra oss i Heidal. Du kan fint rekke over parken på en dag, med litt planlegging. Her er det mye moro, særlig for de minste!

Hunderfossen Familiepark har mer enn 60 aktiviteter og severdigheter – blant annet Eventyrskipet høyt til værs, innendørs småbarnsområde med mange spennende aktiviteter,” Den Lille Prinsen” i 4-D,” Vannfallet” på Energisenteret, Traktorbane, Trollfallet – og prinsessen i tårnet, Familierafting, bassengområder med vannsklier, elektriske gokarts, høydepark, bilbaner for store og små og berg-og dalbane.

Når det gjelder servering, kan trollsalen anbefales. Restauranten er også en severdighet i seg selv, med 6 digre troll som holder taket oppe.  Hunderfossen starter sommersesongen i slutten av mai.

 

Kalven seter
nordre-ekre-kalven-seter-peisen-Topp 5 barnevennlige aktiviteter i Gudbrandsdalen

Kalven seter er en gammel seter med sirlig restaurerte hus fra 1800- og 1900-tallet.  Her finner du både en utrolig kul kaffebar i ett av seterhusene som med god kaffe, varm sjokolade og nystekte vafler er en favorittstopp for små og store.

Men ikke nok med det, her er det er også ulike aktiviteter på setertunet sommerstid.  Her har de også bygget ulike lekeapparater inspirert av Energi-kampen på tv. Her kan barna, og de voksne kose seg lenge! Her kan du lese mer om Kalven seter.

Familierafting i Ottaelva

Har du barn som er eldre enn eller fyller 7 år i år kan du ta de med på er familierafting. Siden Sjoa er litt i tøffeste laget, går turene i den mer rolige Ottaelva.  Her er det allikevel stryk og bølger å rafte for de spenningssøkende, men også muligheten til å padle utenom i den brede elva for de som heller vil ta det litt mer forsiktig.  God moro!

De fleste raftingselskapene har familieraftingturer hver dag gjennom sommersesongen, men bestill på forhånd!

Klatreparker
Moro i Brimiskogen-Topp 5 barnevennlige aktiviteter i Gudbrandsdalen

Klatreparker er moro for barn i alle aldre. I Gudbrandsdalen anbefaler vi Brimiskogen klatrepark i Vågå og Galdhøpiggen klatrepark i Lom. Begge har aktiviteter for små og store klatreglade som har lyst til å komme seg opp i tretoppene og klatre fra tre til tre.  For matglade kan et besøk i Brimiskogen kombineres med lunsj eller lokalmathandel på Brimi Sæter. Mens et besøk i Galdhøpiggen klatrepark som ligger lenger fra Nordre Ekre, kan kombineres med lunsj på, eller niste fra Bakeriet i Lom. God klatring!

Glittersjå Fjellgård
Ponniridning på Glittersjå -Topp 5 barnevennlige aktiviteter i Gudbrandsdalen

Høyest oppe i Heidal, i Murudalen, ligger Glittersjå fjellgård.  Denne besøksgården, kjent fra NRK`s «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu», er et eldorado for barna, med sine mange tamme dyr i og rundt på tunet.  Her finner du villsvin, gamle saueraser, kalkun, geiter, hareflokker, takke elger og mye mye mer.   Ekteparet som driver gården var i sin tid med å bygge opp Langedrag, og på Glittersjå inviterer de deg med på å fore dyra, hest og kjerrekjøring og ut i skulpturparken «Bjørneskogen». Ponniridning for barna. Åpent i sommersesongen.

 

Dine favoritt, barnevennlige aktiviteter i Gudbrandsdalen

Gi oss gjerne dine forslag til gode barnevennlige aktiviteter i kommentarfeltet under.

 

 

 

#Aktiviteter#barnevennlig#familierafting#fornøyelsespark#Glittersjå#Heidal#hunderfossen#kalven seter#klatrepark#rafting


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.