Adrenalinkick med elvebrett i Sjoa

Adrenalinkick og heftige opplevelser i Gudbrandsdalen

Publisert 05.04.2018

En ting er sikkert, er du glad i en aktiv ferie og adrenalinkick er Gudbrandsdalen en perfekt destinasjon for ferier eller bedriftsamlinger. Her er det tett mellom mektige naturopplevelser for store og små og ikke minst spennende aktiviteter som får adrenalinet til å stige.

Topp 6 adrenalinkick i Gudbrandsdalen

6. Besseggen
På tur over Besseggen med Gjende og Bessvatnet

Egentlig skulle denne listen være topp 5, men vi kunne ikke unngå å ta med Besseggen.  En flott naturopplevelse som virkelig kan anbefales.  På turen er opp eller nedstigningen over selve eggen høydepunktet, og med et minimum av høydeskrekk eller respekt for bratte stup, får du dekket behovet for et adrenalinkick!  Vil du lese mer om turen,  kan du lese om vår tur over Besseggen her.

 

5. Lillehammer Olympiske Bob og Akebane

Action i hjulbob

Foto: Esben Haakenstad

På Fåberg ved Lillehammer ligger den olympiske Bob og akebanen. På sommerstid kan du rase ned den nesten 2 km lange bobbanen i 100 km/t og kjenne trykket av 3,5 G i de heftigste svingene. Aldergrense 10 år, 12 år uten foresatte.

 

4. Elvebrett i SjoaPå elvebrett i sjoa

Elvebrett eller riverboard, er kanskje den mest intense opplevelsen du får i elva Sjoa.  Du får kyndig veiledning av guide fra et av de lokale ratingfirmaene i Heidal, men du er alene på elvebrettet og midt i elva og strykene.  Aktiviteten er mer krevende enn rafting, og passer godt om du har raftet noen ganger og har lyst på en ny utfordring!  Et av de lokale firmaene som tilbyr elvebrett er gorafting.no 

 

3.Hafjell BikeparkFull fart i svingene

Sommeren i Hafjell handler også om gondol, stolheis og downhill, men på sykkel!  Løypene er gradert fra grønt til sort, akkurat som på vinteren, men det er egne løyper for downhill på sykkel. Her finner du sykkelskole for innføring i utforsykling, nybegynnerløype.  De mer erfarne får definitivt en utfordring og et adrenalinrush i svartløypa «roller coaster»!  Mer om Hafjell Bikepark finner du på nettsidene deres

 

2. Elvekajakk i Sjoa
Elvekajakk i stryk

Å padle kajakk gjennom frådende stryk er ikke en opplevelse som er alle forunt.  Det krever flere års erfaring før du kan begi deg ut i strykene i Sjoa.  Men er du på jakt etter de heftigste adrenalinopplevelsene er definitivt dette noe av det beste!  For oss som må øve først, anbefales et kajakkurs hos Sjoa Kajakksenter

 

1.Rafting i Sjoa
Rafting i Sjoa gir adrenalinkick

Mens elevkajakk er for de få, er rafting noe de fleste kan være med på.  Vel og merke med riktig utstyr, og sammen med dyktige lokalkjente guider i et av de lokale raftingselskapene.  Samtidig som at disse har et sterkt fokus på sikkerheten, får du heftige adrenalin-rush mens du surfer på bølgene nedover Sjoa.  Elva renner forbi gardshotellet vårt, og byr på gode raftingforhold i de fleste vannstander.  Prøv deg først på en dagstur i Sjoa, og vil du ha enda heftigere opplevelser kan du være med på rafting i Åsengjuvet!  Aldersgrense er 15 år for rafting, har du barn mellom 7 og 14 år anbefales familierafting i Ottaelva.

 

#adrenalin#Aktiviteter#Besseggen#elvebrett#Heidal#rafting#sykkel


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.