Tur til Rudihøe og Kjempesteinane

Publisert 11.06.2018

Rudihøe og Kjempesteinane

En ti minutters biltur fra Nordre Ekre finner du utgangspunktet for turen til Rudihøe og Kjempesteinane.  Tur retur er turen ca 8 kilometer, eller 6 om du velger å snu ved Rudihøe.
Fra FV456 følger du grusvegen og holder til høyre der vegen deler seg.  Framme ved parkeringen ved Bleikalibakkjin går stien først i skogsterreng. Stien er smal men hele tiden lett å følge, og det er ingen tvil om hvor du skal gå.

Sti i skogsterreng fra parkeringen

 

Stien til Rudiehøe og kjempesteinane

Etterhvert øker stigningen og du kommer opp på snaufjellet. Først med utsikt over høye Jotunheimtopper, og seinere også over Rondane.  Etter i underkant av 2 kilometer deler stien seg, men følg skiltingen så ender du på Rudihøe!  Når den største stigningen er unnagjort, er det fremdeles en god kilometer til du når selve toppen.

 

Utsikt mot Jotunheimen

Rudihøe

Vel fremme på Rudihøe (1164 moh) kan du selvsagt snu, men frister det å gå litt til, kan du også gå videre. Det går to stier, tar du til venstre er det ikke langt til Kjempesteinane. Holder du til høyre kommer du til Veslefjellet etter en snau kilometer.

 

På toppen av Rudihøe! Husk å skrive deg inn i boka.

Kjempesteinane

rudihøe_og_kjempesteinane_nordre_ekre

Kjempesteinane ved Rudihøe.

Kjempesteinane er to steinformasjoner som har blitt opphav til fortellinga om Kjempesteinane på Rudihøe.  Ifølge fortellinga reiste 2 gutter hver sin stein for å bevise hvem som var sterkest og dermed fortjente Budeia på Gammel-sætra. Men det var ikke mulig å si hvilken stein som var størst og tyngst, og dermed sloss de så lenge de orka.  Når kvelden kom ble de begge funnet livløse av budeia…

På veg ned fra Rudihø får du god utsikt over Heidal!

Turen ned er uten spesielle utfordringer, men det er fint å ta en pause å nyte utsikten over Heidal en drøy kilometer fra toppen.  Du kan også gå innom Skrivarhøe på returen, om du er lysten på mer da.  Flere fine fjellturer i Heidal finner du her

 

#fjelltur#fotturer#Heidal


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.