Utsikt fra Slåberget

Tur til Slåberget

Publisert 28.07.2017

Etter forrige fjelltur, som var en spektakulær tur over Besseggen var det på tide å gå en tur i fjellet i Heidal også. Her er det mange turer å velge mellom, og denne gangen hadde jeg lyst til å se Gudbrandsdalen fra Slåberget. Slåberget ligger over tettstedet Sjoa, der elva Sjoa renner ut i Gudbrandsdalslågen.

Jeg hadde hørt rykter om en fantastisk utsikt fra Slåberget.  Så jeg ville teste ut om dette kunne ha rot i virkeligheten, og med noen timers pause i kjøkkentjenesten bar det hastig til fjells.

Skilt til Slåberget og Svartkampen

Fra Nordre Ekre gardshotell er det ca 15 minutters biltur til parkeringen ved Espesætrin i Øverbygda i Heidal.  Det betyr at turen går i fjellet på samme side av dalen som gardshotellet vårt ligger på.  Fra parkeringen ved Espesætrin, som forøvrig har flott utsikt over Heidal,  er det skiltet sti som etterhvert deler seg i to, med en sti mot Svartkampen og en sti mot Slåberget.

Et enslig tre langs stienHittil er stiene fine og enkle å følge, etter en kort etappe i skogsterreng er vi nå på snaufjellet.

Etter et stykke til er stiene mindre tydelige. Her er det er lett å gå seg bort fra stien om en ikke følger med og ser etter de røde stikkene og gamle varder. Dermed gjorde mitt forsøk på å løpe gjorde det vanskelig å følge med, og plutselig hadde jeg mistet stien.

Sau ved StorfonnbergetEtter trasking i bærbusker og myrterreng fant jeg stien tilbake og fortsatte videre.  Før Slåberget måtte jeg oppom Storfonnberget (1055 moh), hvor det er flott utsikt mot i retning Otta.  En liten innsjø langs stienHerfra er det omtrent 15 minutters gange til Slåberget, i en sti som stort sett er enkel å følge.

Utsikt fra SlåbergetPå Slåberget står det flere sirlig tillagede varder, og der var også utsikten jeg hadde blitt fortalt om!

Etter å ha nytt utsikten bar det nedover til Espesætrin igjen.  Denne gangen mer observant på utkikk etter rødmalte stikker. Nå gikk det greiere og jeg var nede igjen på godt under en time.

Oppsummering, tur til Slåberget

Ca 8 km tur-retur og ca 2 timers gange.
Tidvis dårlig opptråkket sti, kan være lurt  ha med kart!
Fantastisk utsikt utover Gudbrandsdalen fra Slåberget, anbefales!

Se turen på ut.no

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.