Bussgrupper – På dagstur i Heidal

nordre-ekre-bussgrupper

Nordre Ekre Gård er også en flott stopp for bussgrupper som pensjonistforeninger og andre.  Vi samarbeider med Heidal Ysteri og Glittersjå fjellgård om opplevelser for bussgrupper, med eller uten lokal guide, sammen tilbyr vi varierte opplevelser og ønsker deg velkommen til en innholdsrik dagstur til oss i fjellbygda Heidal!

Glittersjå fjellgård
Tunet på Glittersjå

Glittersjå er fjellgården med utsikt over majestetiske Glittertind, hvor det myldrer av gamle husdyrraser på tunet. Her får du besøke Hege på skinnfelloftet, tamme elger, andalusiske hester, påfugl, villkalkun og en flokk med harer.

Du får høre historien til ekteparet Hege Thorson og Helge Nordskar, fra de møttes i barnehagen i 1959, via Langedrag, senere Lommedalen med fire barn, OL-maskotene Håkon og Kristin, og til en fraflyttet fjellgård i Murudalen «der ingen skulle tru at nokon kunne bu» i 2007.

Gruppebesøk fra 1. juni til 31. sept. + før jul.
Anbefalt tidsbruk: 1,5 – 2,5 t.

 

Heidal Ysteri
Heidal Ysteri

Heidal Ysteri produserer den kjente Heidalsosten. Foredling av mjølkeråvarer har lang tradisjon i bygda og er ein viktig del av vår norske kulturarv.

Heidalsosten har vore produsert i bygda sia 1920. I 1995 vart den forsøkt flytta. Her får du høyra historia om osten som klora seg fast og ikkje ville forlate bygda!
Ta turen innom ysteriet for ei triveleg stund, litt attende i tid, om røtene, tradisjonen og kulturarven vår. Smaksprøver høyrer sjølsagt med.

Gruppebesøk heile året.
Anbefalt tidsbruk: ca 45 min.

 

Nordre Ekre gardshotell
nordre.ekre.overnatting.i.heidal.

Nordre Ekre gardshotell byr på gode matopplevelser i det ny-restaurerte og stemningsfulle gamle steinfjoset. Bygningsmassen på garden i dag er hovedsakelig fra 1700 tallet, men Ekre-gardene har røtter tilbake til jernalderen.

Det er 8. generasjon Ekre, Marit som nå, sammen med ektemannen Øyvind driver gardshotellet. De er begge kokker og står for god hjemmelaget og lokal mat. Etter en god lunsj eller middag her, er det anledning til å kikke seg rundt på tunet og besøke gardsbutikken.

Gruppebesøk fra 1. mai til 31. sept. + før jul.
Anbefalt tidsbruk: 1,5 – 2 t.

Eksempel på en dagstur i Heidal

Start dagen med omvisning, kaffe og biteti på Glittersjå fjellgård, kjent fra «der ingen skulle tru at nokon kunne bu»

Deretter går turen til Heidal ysteri. Her blir det orientering om produksjonen og historia rundt den kjente Heidalsosten. Smaksprøver og ostesalg.

Dagen avsluttes med middag eller sein lunsj i steinfjoset på Nordre Ekre, hvor vertskapet orienterer om gardshistorien. Åpen gardsbutikk.

Anbefalt tidsbruk inkl transport: fra 4 – 6 t

Vertskapene på bedriftene

Vertskapene på bedriftene. Foto: Bård Bårdløkken, Dølabilde

Bestilling bussgrupper

Ta kontakt med Øyvind på 47820511 eller epost

Jeg hjelper deg med praktisk informasjon, produktpakking og bestilling. Besøkene gjøres opp direkte hos hver enkelt bedrift, med samlet betaling, eller faktura etter avtale.